Technika

Úložné regály do auta: Jak převážet výbavu bezpečně?

Zásahové vozy, servisní auta nebo dodávky, kterými jezdí za prací řemeslníci. Majitelé všech těchto vozidel mají zvýšený nárok na bezpečné a přehledné uložení výbavy, materiálu a nářadí, přepravované v užitkovém prostoru auta.

Výbava musí být uložená tak, aby vydržela převoz a v místě zásahu bylo vše snadno nalezitelné a po ruce, aby práce dobře odsýpala.  

Řešení pro bezpečný převoz výbavy? Úložné regály do auta

Regály lze v autě umístit po obou stranách stěn, obvykle se uchycují k podlaze a k bokům, případně ke stropu vozu.

  • Základní konstrukční systém se doplňuje o přepravní a bezpečnostní prvky: zásuvky, výklopné kryty polic, kufry na pojezdech.
  • Vždy je třeba myslet na aretaci, aby se šuplíky při transportu samovolně nevysouvaly, případně náklad z polic nepopadal nebo se regály nevytrhly ze stěn.
  • Výrobci autovestaveb na tyto vychytávky myslí, pokud se rozhodnete pro regály do auta od profesionálů, nemusíte mít strach, že by k podobným nehodám mohlo docházet.

vestavba hasiči dacia duster
Auto vestavba pro hasiče na voze Dacia Duster

ALFAVARIA Group, výrobce auto vestaveb s tradicí

V České republice existuje několik firem, které se návrhem, výrobou a montáží vestaveb do aut zabývají. Jednou z nich je liberecká společnost ALFAVARIA Group, která vestavby montuje ve své hale v Chrastavě u Liberce.

Zakázky obvykle probíhají tak, že zákazník společnost osloví s požadavkem na vestavbu, kdy uvede svoji rámcovou představu a typ vozu. Konstrukční technici ve firmě ALFAVARIA pak zákazníka navedou: nabídnou možnosti, jak vestavbu co nejlépe vyladit, aby odpovídala představám zákazníka.

Po odsouhlasení finálního grafického návrhu se vestavba zadává do výroby a zároveň se rezervuje prostor v montážní dílně. Samotná montáž auto vestavby trvá podle náročnosti den až několik dní.

Lehké hliníkové vestavby

ALFAVARIA Group se specializuje na hliníkové vestavby do aut, které jsou lehké a extrémně odolné. Regály do auta je firma doplňuje o příslušenství, vyráběné na míru.

Není problém provést například rozvody elektřiny, stlačeného vzduchu, vyrobit speciální držáky na lahve s technickými plyny. Oblíbené je také nezávislé osvětlení auta s pásy LED světel, umístěnými na tropu vozidla.

Samozřejmostí je homologace pro provoz na pozemních komunikacích nebo zápis do VTP.

vestavba do škoda karoq
Vestavba do Škoda Karoq, realizace ALFAVARIA.cz

Vestavba do vozu typu kombi i do dodávky

Vestavbu je možné umístit do jakéhokoliv typu auta. ALFAVARIA Group má 10letou praxi při návrhu a montáži vestaveb, rukama prošly montážním technikům vozidla nejrůznějších velikostí.

Pro městskou policii dodali pojízdnou kancelář montovanou do malého kombi Škoda Karoq, vybavovali pojízdnou ordinaci pro veterináře do SUV Toyota Landcruiser, nebo třeba kompletně zpracovali povodňový vozík pro hasiče.

A co zákazníci?

Mezi obvyklé zákazníky patří řemeslníci, pro které se montují především vestavby do dodávek, dále zásahové složky (hasiči, policie), servisní vozidla vybavené dílenským nářadím na opravy v místě zákazníka.

Čím dál častěji si však nechávají montovat vestavby zákazníci, kteří svoje auta využívají pro volnočasové aktivity. Příkladem budiž vestavba do dodávky pro pána, který se zabývá mineralogií.  

Realizace vestaveb do aut najdete na webu společnosti zde: Navahocar.cz

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.